Centering Pregnancy

Bij Centering Pregnancy zijn de afspraken, na de tweede afspraak, in een groep van 8 tot 12 vrouwen die ongeveer even ver zwanger zijn. Deze 10 bijeenkomsten (9 tijdens de zwangerschap en 1 na de bevalling) duren per keer 2 uur, Het wordt begeleid door een vaste verloskundige en kraamverzorgster.

Tijdens deze bijeenkomsten beginnen we altijd met de medische controles. Je bloeddruk wordt gecontroleerd en we beoordelen de groei van buik/baby en de hartslag van de baby.
Doordat de bijeenkomst 2 uur duurt, hebben daarna uitgebreid de tijd om vele onderwerpen aan bod te laten komen. Hierbij kan je denken aan gezonde leefstijl, voeding voor kind, de bevalling en de kraamweek. Ervaringen en tips worden uitgewisseld met zo nodig aanvulling van de verloskundige of kraamverzorgster. Daarnaast vragen we je om tijdens de 5e of 6e bijeenkomst je partner mee te nemen.

Wanneer er een indicatie is om een echo te maken, zal hiervoor een losse afspraak worden gemaakt.

Tijdens de 9e bijeenkomst zullen de meesten rond 34 weken zwanger zijn. De overige afspraken tot je bevalling zijn dan individueel. Je ziet elkaar (en elkaars kindjes) dan terug tijdens de 10e bijeenkomst die gemiddeld 6 weken na de bevalling zal zijn.

 • Dana Eleveld

  Het nauwe contact met de clienten spreekt me erg aan en vind het erg leuk dat ik dit nu in de praktijk kan realiseren.

  Dana Eleveld

  Lianne Metselaar

  Toen de mogelijkheid zich voordeed om zelf een praktijk te starten, heb ik deze met beide handen aangegrepen!

  Lianne Metselaar
  Maak kennis met ons.
  Lees meer
 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Oosterweg 26A
   7921 GB Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur.
   06 - 341 02 374

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.