KINDERWENS

Als jullie een kinderwens hebben, dan kunnen er vele vragen opkomen. Vragen over eventuele voorbereidingen, risico’s in de zwangerschap en over wat je allemaal kan verwachten.
Wij kunnen helpen om deze vragen en onduidelijkheden op een rijtje te zetten en er antwoord op te krijgen. Daarnaast zullen we bespreken hoe jullie je leefstijl kunnen aanpassen, om een zo gezond en gunstig mogelijke situatie voor een zwangerschap te bereiken.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gezonde levensstijl al vóór de zwangerschap belangrijk is voor de gezondheid van het kind.

Een afspraak op het kinderwensspreekuur duurt één tot anderhalf uur.
Met een vooraf ingevulde vragenlijst (te vinden op www.zwangerwijzer.nl) wordt gekeken naar mogelijke risico’s die een gezonde start belemmeren.

Jullie krijgen onder andere informatie over een gezonde leefstijl, vruchtbaarheid, seksualiteit en erfelijke aandoeningen in de familie. Ook vertellen we hoe de verloskundige zorg in Nederland georganiseerd is.

Een kinderwensconsult wordt vergoed uit het basispakket van je zorgverzekeraar.

 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.