Klachtenregeling

Bespreek uw klacht met uw verloskundige

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij uw verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om u en uw kindje goed te begeleiden. Zit u met vragen of een klacht? Met twijfels? Bent u ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als u er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of u geruststellen. Of op een manier gaan werken waar u zich prettiger bij voelt.
We maken graag een aparte afspraak met u. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als u het lastig vindt om het gesprek te voeren, kunt u iemand die u vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

Schakel een klachtenfunctionaris in

Wilt u meer weten over uw rechten of wilt u advies? Of wilt u uw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vindt u het prettig als iemand u helpt bij het indienen van een klacht?
Neem dan  contact op met de klachtenfunctionaris.

De klachtenfunctionarissen  zijn onpartijdig. Zij bespreken met u waarover u ontevreden bent en wat u zou willen bereiken met uw klacht. Zij adviseren u wat u kunt doen. Ze helpen u ook om het gesprek met ons aan te gaan als u dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan u en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl

De verloskundige probeert, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, uw klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvangt u van ons bericht wat we hebben gedaan met uw klacht.

Als u er met de verloskundige en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of uw klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak.

Kijk voor meer informatie op de website van de Geschilleninstantie Verloskunde.

Privacy

Verloskundigenpraktijk Petit vindt het belangrijk dat er zorgvuldig met jullie persoonlijke gegevens om wordt gegaan. Wij hanteren daarom de volgende richtlijnen:

Je persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg te kunnen verlenen en ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting. Het verwerken van jouw gegevens doen wij volgens ons Privacybeleid en het protocol ‘Beveiligingsincidenten en datalekken’. Deze zijn op te vragen om in te zien in onze praktijk.

Je gaat met die opslag (verwerking) akkoord door het afsluiten van een behandelingsovereenkomst bij onze praktijk. Dit gebeurt automatisch bij het aanmelden en inschrijven bij onze praktijk.

Zo gaan wij met je persoonsgegevens om:

 • Jouw persoonsgegevens slaan wij digitaal op en gebruiken we om goede zorg te kunnen leveren. Deze gegevens zijn toegankelijk voor de maten van verloskundigenpraktijk Petit en haar waarnemers en stagiaires.
 • Jouw gegevens geven wij alleen door aan derden indien dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan je.
 • Jouw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
 • Je kunt inzage in jouw persoonsgegevens (persoonlijk) bij ons opvragen.
 • Als je vindt dat de gegevens die wij van je hebben opgeslagen niet correct zijn, mag je ons schriftelijk vragen om jouw gegevens aan te passen.
 • Je kunt ons vragen om jouw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan je verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar.
 • Je kunt je toestemming tot onze verwerking van jouw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen.
 • Je kunt bij ons bezwaar maken als je het niet eens bent met de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken.
 • Wij melden het je als er iets mis is gegaan met jouw persoonsgegevens.
 • Jouw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.