Veelgestelde vragen

Mocht jouw vraag hier niet tussen staan of het antwoord geeft je onvoldoende duidelijkheid, neem dan gerust even contact op door bijvoorbeeld het contactformulier in te vullen of ons te bellen.

Begeleiden jullie ook bevallingen in het ziekenhuis?

Jazeker, als je bij ons onder controle bent en er geen medische bijzonderheden zijn mag je kiezen of je poliklinsch in één van de ziekenhuizen rond Hoogeveen (Assen, Hardenberg, Zwolle of Emmen) bevalt of thuis. In beide gevallen is één van ons erbij voor de begeleiding en medische zorg.

Wordt jullie zorg vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja, verloskundige zorg zit in het basispakket van je zorgverzekering en wordt dus vergoed. Soms kan aanvullende zorg, zoals bloedonderzoek of een bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie, van het eigen risico af gaan.

Jullie praktijk zit niet in het ziekenhuis. Is het dan wel vlot mogelijk om een afspraak te krijgen bij de gynaecoloog als dit nodig is?

Jazeker, net als andere verloskundigenpraktijken hebben we erg goed contact met de gynaecologen van de omliggende ziekenhuizen. We kunnen rechtstreeks met ze bellen om te overleggen en te verwijzen als dit nodig is.

Willen jullie ook een echo maken om te kijken of ons kindje een jongen of een meisje is?

Bij Petit vVerloskundigen maken we in principe alleen echo’s als dit medisch nodig is. Wel kan je een pretecho laten maken bij Pretecho Drenthe die gevestigd is in onze verloskundigenpraktijk.

Mag ik mijn andere kinderen, familieleden of vrienden meenemen naar de controle?

Jullie mogen zelf weten wie en hoeveel personen je meeneemt naar de controle. Wel zullen we soms persoonlijke vragen aan jullie stellen. Dit zullen we uiteraard altijd discreet doen als er andere mensen bij zijn, maar laat het ons van te voren weten als je niet wil dat bepaalde onderwerpen besproken worden als er anderen bij zijn. Dan houden we daar rekening mee.
Bij de 13 wekenecho en 20 wekenecho mogen kinderen niet mee.

 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.