Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

Verloskundigenpraktijk Petit is de praktijk in Hoogeveen. Wanneer je zwanger bent of wilt worden, is het verstandig om in contact te komen met een verloskundigenpraktijk. Maar wat is een verloskundigenpraktijk precies en waarmee kunnen ze jou helpen voor en tijdens je zwangerschap.

 

Eigen keuze

In een verloskundigenpraktijk werken professionele verloskundigen, dit zijn mensen die vrouwen begeleiden voor en tijdens de zwangerschap. Je mag zelf de keuze maken met welke praktijk jij contact opneemt om jou voor en tijdens je zwangerschap te laten begeleiden. Meestal wordt er gekozen voor een praktijk die dichtbij huis zit. Op deze manier kunnen zij snel ter plaatse zijn als dit nodig is. Als je nog niet precies weet wat je moet kiezen neem dan eens een kijkje bij de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt of bekijk de website. Meestal krijg je dan gelijk een goede indruk.

 

De juiste zorg

Wanneer jij een positieve zwangerschapstest hebt kun je gelijk een afspraak maken met een verloskundige in de buurt, maar meestal is het de bedoeling dat je niet gelijk al op de stoep staat. Over het algemeen is het normaal om de eerste afspraak te maken tussen de acht en tien weken. Je eerste bezoek is meestal een intakegesprek. Je krijgt veel informatie en de verloskundige heeft ook veel vragen voor jou. Vanzelfsprekend mag jij ook vragen stellen. Wat kun je verder nog verwachten?

 

Vervolgafspraken

Tijdens de vervolgafspraken blijft de verloskundige een aantal dingen in de gaten houden. Wat bij iedere afspraak wordt gedaan, is het meten van de bloeddruk. Vanaf de 14e week kun je bij de verloskundige ook het hartje horen kloppen met een speciaal apparaat. In totaal ga je ongeveer 10 tot 14 keer naar de verloskundigenpraktijk.

 

Kom in contact

Ben jij benieuwd naar een geschikte verloskundigenpraktijk in of om Hoogeveen? Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk samen met een medewerker naar de verschillende mogelijkheden.