Voorbereidingen zwangerschap

Wanneer je erachter bent gekomen dat je zwanger bent is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen gaat treffen voor de zwangerschap. Zodra je weet dat je zwanger bent, kan je contact met ons opnemen voor het maken van een eerste afspraak. Via ons aanmeldformulier op de website kan jij jezelf gemakkelijk aanmelden. Wij nemen vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen. Ook kun je vrijblijvend contact met ons opnemen om telefonisch een afspraak in te plannen.

 

Extra onderzoeken

Bij ons is het mogelijk om tijdens de eerst afspraak jezelf aan te melden voor extra onderzoeken tijdens je zwangerschap. Zo hebben wij verschillende screeningsonderzoeken. Denk hierbij aan de NIPT, de 13-wekenecho en de 20-wekenecho. Op onze website hebben wij een folderbibliotheek met daarin genoeg informatie over de verschillende screeningsonderzoeken. Het is dus mogelijk om je hier van te voren al in te lezen.

 

Gezonde leefstijl

Wanneer je weet dat je zwanger bent is het van groot belang dat je de focus legt om gezond te leven tijdens deze periode. Eigenlijk wil je het liefst al voor vóór de zwangerschap bezig zijn met een gezonde leefstijl. Op deze manier zorg jij vanaf het begin het beste voor jezelf en je toekomstige baby. Wij hebben allerlei tips over het leven van een gezonde leefstijl. Informatie en adviezen over gezond leven tijdens je zwangerschap staat bij ons op de website onder het kopje gezonde leefstijl.

 

Ook is het mogelijk om een vragenlijst in te vullen via Zwangerwijzer. Deze lijst geeft informatie over je gezondheid en eventuele risico’s waar rekening mee gehouden moeten worden. De onderwerpen van deze lijst zullen we ook bespreken tijdens de intake, maar op deze manier krijgen jullie deze informatie eerder.

 

Meer informatie

Kan jij hulp gebruiken bij de voorbereidingen van jouw zwangerschap? Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk samen hoe wij jou kunnen helpen voor en tijdens de zwangerschap.