VÓÓR JE EERSTE AFSPRAAK

Gefeliciteerd! Blij, voorzichtige vreugde, geluk, ongeloof, gespannen, onzekerheid; allemaal normale reacties. Maar in elk geval, je bent zwanger en je zoekt een verloskundige! Wij kijken er naar uit om je tijdens deze mooie en soms ook spannende periode te begeleiden!

Inschrijven

Zodra je weet dat je zwanger bent, kan je contact met ons opnemen voor een eerste afspraak. Deze zal bij voorkeur gepland worden als je ongeveer 8 weken zwanger bent.
Voor aanmelding bij ons is geen verwijzing van je huisarts nodig.
Je kan je aanmelden door het aanmeldformulier op deze website in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen.
Aanmelden kan ook door ons te bellen tijdens ons het telefonisch spreekuur.

Gezonde leefstijl

Het is erg belangrijk voor je baby en jezelf om gezond te leven tijdens (en het liefst al vóór) de zwangerschap. Neem bijvoorbeeld foliumzuur (0,4 mg per dag) tot de 12e zwangerschapsweek. Meer informatie en adviezen over gezond leven tijdens je zwangerschap staat bij Gezonde leefstijl.
Ook kan je op www.zwangerwijzer.nl een vragenlijst in te vullen. Deze lijst geeft jullie informatie over jullie gezondheid en eventuele risico’s waar we rekening mee moeten houden. Deze onderwerpen zullen we ook bespreken tijdens de intake, maar op deze manier krijgen jullie deze informatie al wat eerder.

Extra onderzoeken tijdens je zwangerschap

Tijdens de eerste afspraak zullen we vragen of jullie informatie willen over de verschillende screeningsonderzoeken. Wil je hierover meer informatie en uitleg, dan zullen we daar uitgebreider over vertellen. Het gaat hierbij dan om de NIPT, de 13-wekenecho en de 20-wekenecho.
Willen jullie je graag van te voren al hierover inlezen? Ga dan naar de Folderbibliotheek voor de folder over deze onderzoeken of www.pns.nl.

Vragen, onzekerheid..?

Maak je je ergens zorgen over of heb je vragen, dan kan je de dienstdoende verloskundige altijd bereiken via: 0528-217101 (keuze 1). Ditzelfde nummer is er ook voor wanneer je vraag minder dringend is, dan krijg je via keuze 2 een van onze praktijkassistentes aan de lijn, of stuur ons dan gerust een mailtje.

 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.