Bevalling

Begeleiding door ons, zowel in het ziekenhuis als thuis

De bevalling, de geboorte van jullie kindje! Een hele spannende gebeurtenis en niemand zal je precies kunnen vertellen hoe bij jou gaat verlopen. Maar gelukkig zijn er een heleboel adviezen, folders en cursussen die daarbij handvatten kunnen geven.

Wij zijn er om jullie er doorheen te begeleiden op jullie manier. Soms door juist weinig te doen en er gewoon te zijn, en soms door aanmoediging, allerlei tips en ondersteuning. Afhankelijk van waar jullie behoefte aan hebben.
Dit zullen we ook al tijdens de zwangerschap met jullie bespreken. Rond 36 weken plannen we een afspraak in om het geboorteplan door te nemen en te bespreken wanneer ons te bellen tijdens de bevalling.

Er zijn ook vele andere mogelijkheden om al tijdens de zwangerschap je voor te bereiden op de bevalling. Door te lezen over welke stadia je tegen komt en bijvoorbeeld hoe je weeën kan opvangen, zal de bevalling je minder overvallen en zal je er zelfverzekerder aan beginnen. Bij Wat kun je verwachten en Omgaan met pijn is al veel hierover  te lezen. Ook staan hierover folder in onze Folderbibliotheek.

In en rond Hoogeveen worden allerlei cursussen aangeboden als voorbereiding. Bij Links vind je het aanbod aan cursussen.

 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.