Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling kunnen jullie nog een afspraak op het spreekuur maken voor de nacontrole bij de verloskundige die je bevalling begeleid heeft. Als je in het ziekenhuis onder begeleiding van de gynaecoloog bent bevallen ben je natuurlijk ook van harte welkom. Vaak heb je dan ook nog een afspraak voor een nacontrole bij de gynaecoloog.

Tijdens deze afspraak kunnen wij eventuele vragen en onduidelijkheden, die er nog zijn rondom de bevalling, beantwoorden en toelichten. We vinden het ook erg leuk om jou en je baby dan nog eens te zien!

Ook kun je problemen bespreken die zijn ontstaan na het afsluiten van de kraamtijd, zoals met het herstel van je lichaam. We kunnen we de verschillende anticonceptie methoden nog eens toelichten. Ook zullen we je bloeddruk en zo nodig het ijzergehalte bepalen. Verder bespreken we met je of er voor een eventuele volgende zwangerschap consequenties en extra adviezen zijn.

Doe je mee aan Centering Pregnancy dan is de terugkombijeenkomst (10e bijeenkomst) in plaats van een nacontrole afspraak.

 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Wolderhuus
   Zuideresweg 1a
   7921 JC Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.