Wie zijn wij

Dana Eleveld


In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Ik ben toen aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in verschillende verloskundigenpraktijken in het noorden en oosten van het land. Ik heb toen een goed beeld kunnen vormen van wat ik goede zorgverlening vind.
Begin 2010 heb ik Lianne ontmoet en we bleken erg op één lijn te zitten over wat we belangrijk vinden voor onze cliënten in ons werk als verloskundige. We zijn het samen avontuur aan gegaan om Verloskundigenpraktijk Petit te starten. Het bleek al gauw dat echoscopie eigenlijk een onmisbare aanvulling is op het werk als verloskundige, dus nadat Lianne haar echoscopie-opleiding  had afgerond, ben ook ik die gaan volgen en kan ik mezelf sindsdien ook echoscopiste noemen.

Sinds we met de praktijk zijn begonnen woon ik in Hoogeveen en inmiddels is dat samen met mijn vriend Huub en dochtertje Flore.

Lianne Metselaar


Na het volgen van de opleiding Verloskunde in België (2008) heb ik een aantal jaren gewerkt in verschillende verloskundigenpraktijken. Ook heb ik nog een tijdje in het Bethesda ziekenhuis gewerkt als klinisch verloskundige. Ik ben geboren in Hollandscheveld en toen de mogelijkheid zich voordeed om zelf een praktijk te starten in dit gebied, heb ik deze met beide handen aangegrepen.

In 2010 zijn Dana en ik samen de praktijk gestart en in dat jaar ben ik ook gediplomeerd als echoscopiste. Ik woon al jaren met mijn vriend Rob in Hoogeveen en in 2013 werd ik voor het eerst zelf moeder van een zoon Joep en in 2015 kregen wij een dochter Lieselot. Het ervaren van een zwangerschap en bevalling maakt mij geen andere verloskundige maar naar sommige dingen ben ik wel iets anders gaan kijken. De ervaring is een mooie toevoeging!

In 2018 ben ik gestart met een anticonceptie spreekuur waarbij er een spiraal of Implanon geplaatst kan worden. Het is leuk om cliënten ook in de jaren na het intensieve contact tijdens een zwangerschap en kraamtijd nog eens te spreken.

Ik ga iedere dag met veel plezier aan het werk en ben altijd op zoek naar manieren waarop we de zorg binnen onze praktijk kunnen vernieuwen en verbeteren.

 • Dana Eleveld

  Het nauwe contact met de clienten spreekt me erg aan en vind het erg leuk dat ik dit nu in de praktijk kan realiseren.

  Dana Eleveld

  Lianne Metselaar

  Toen de mogelijkheid zich voordeed om zelf een praktijk te starten, heb ik deze met beide handen aangegrepen!

  Lianne Metselaar
  Maak kennis met ons.
  Lees meer
 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Oosterweg 26A
   7921 GB Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur.
   06 - 341 02 374

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.