Wie zijn wij

DANA ELEVELD
BIG 66910639303

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Ik ben toen aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in verschillende verloskundigenpraktijken in het noorden en oosten van het land. Ik heb toen een goed beeld kunnen vormen van wat ik goede verloskundige zorg vind.
Begin 2010 heb ik Lianne ontmoet en we bleken erg op één lijn te zitten over wat we belangrijk vinden voor onze cliënten in ons werk als verloskundige. We zijn het samen avontuur aan gegaan om Verloskundigenpraktijk Petit te starten.

Sinds we met de praktijk zijn begonnen ben ik in buurt komen wonen. Eerst jaren in Hoogeveen en inmiddels is dat samen met mijn vriend Huub en dochtertjes Flore en Fien in Zuidwolde.

Na het starten met de praktijk bleek al gauw dat echoscopie eigenlijk een onmisbare aanvulling is op het werk als verloskundige, dus ook ik ben toen de echo opleiding gaan volgen en kan ik mezelf sindsdien ook echoscopiste noemen.
Sinds eind 2020 is er nog bij gekomen dat ik anticonceptie mag voor te schrijven en spiraaltjes kan plaatsen; een mooie aanvulling op onze complete zorg.

Verloskundige zijn blijft altijd een heel mooi avontuur; geen dag is hetzelfde, geen cliënt is hetzelfde. Elke keer is het weer een mooie uitdaging om de goede zorg te geven aan al die verschillende mensen in verschillende situaties.

HV1A4361
HV1A4569

LIANNE METSELAAR
BIG 89910057003

Na het volgen van de opleiding Verloskunde in België (2008) heb ik een aantal jaren gewerkt in verschillende verloskundigen-praktijken. Ook heb ik nog een tijdje in het Bethesda ziekenhuis gewerkt als klinisch verloskundige.

Ik ben geboren in Hollandscheveld en toen de mogelijkheid zich voordeed om zelf een praktijk te starten in dit gebied, heb ik deze met beide handen aangegrepen.

In 2010 zijn Dana en ik samen de praktijk gestart en in dat jaar ben ik ook gediplomeerd als echoscopiste. Ik woon al jaren met mijn vriend Rob in Hoogeveen en in 2013 werd ik voor het eerst zelf moeder van een zoon Joep en in 2015 kregen wij een dochter Lieselot.
Het ervaren van een zwangerschap en bevalling maakt mij geen andere verloskundige maar naar sommige dingen ben ik wel iets anders gaan kijken. De ervaring is een mooie toevoeging!

In 2018 ben ik gestart met een anticonceptie spreekuur waarbij er een spiraal of Implanon geplaatst kan worden. Het is leuk om cliënten ook in de jaren na het intensieve contact tijdens een zwangerschap en kraamtijd nog eens te spreken.

Ik ga iedere dag met veel plezier aan het werk en ben altijd op zoek naar manieren waarop we de zorg binnen onze praktijk kunnen vernieuwen en verbeteren.

NATHALIE KOEKOEK
BIG 49922255703

Sinds 2017 mag ik mijzelf verloskundige noemen. Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij Petit en sindsdien ook nooit meer weggegaan. Het is en blijft een ontzettend fijn team om in te werken. Dit combineerde ik altijd met andere waarneemklussen elders in het land. Daarnaast heb ik een tijdje in het Bethesda ziekenhuis als klinisch verloskundige gewerkt. Hartstikke leuk om dit te combineren. Helaas moest de afdeling verloskunde sluiten en heb ik ervoor gekozen om volledig in de eerste lijn te gaan werken.

Zoals Dana en Lianne hierboven al hebben beschreven is de echoscopie onmisbaar in de verloskunde. Ook ik heb mijn echodiploma op zak.

Samen met mijn man Marcel en dochter Laurien ben ik woonachtig in het mooie Hoogeveen. Een kenmerk van mij is mijn enthousiasme. Dit zie je ook terug in mijn zorgverlening. Daarnaast doe ik elke dag mijn uiterste best om de cliënte en haar partner de zorg te geven die zij behoren te krijgen.

HV1A4387
HV1A4322

ALINE WESTHOF-SPEELMAN
BIG 39914915930

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Aline Westhof en vanaf 1 januari 2021 werk ik als verloskundige in team van Verloskundigenpraktijk Petit. Ik ben in 2011 afgestudeerd als verpleegkundige aan Hogeschool Windesheim, tijdens deze studie bleek dat mijn passie niet de verpleegkunde was maar dat mijn hart lag bij de verloskunde. Daarom ben ik in België verloskunde gaan studeren. Sinds 2015 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. Na enige jaren in het ziekenhuis te hebben gewerkt en veel ervaring te hebben opgedaan lijkt het me nu een super leuke uitdaging om bij Verloskundigenpraktijk Petit te gaan werken.
Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen in de periode van zwanger zijn, de bevalling en de kraamperiode. Ik vind het belangrijk naar jullie wensen en behoeften te luisteren en dit meenemen in mijn begeleiding zodat jullie op positieve manier kunnen terug kijken op een hele bijzondere periode in jullie leven.

Zelf ben ik onlangs moeder geworden van een dochter, hierdoor ben ik nog bewuster geworden van wat deze bijzondere periode betekent en wat voor veranderingen dit met zich meebrengt.

Ik hoop jullie snel te zien!

MAUREEN KNOL
BIG 99926605603

Mijn naam is Maureen Knol en ik ben 24 jaar. Ik ben geboren en getogen in het Drentse dorp Ruinen. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in het mooie Maastricht. Na het afronden van de opleiding tot verloskundige ben ik teruggekeerd naar het noorden. Vanaf september 2019 ben ik werkzaam bij verloskundigenpraktijk Petit. Dit combineer ik met mijn werk als klinisch verloskundige in het Scheper ziekenhuis in Emmen.

Ik geniet van het werk als verloskundige. Het begeleiden van (aanstaande) ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd geeft mij veel voldoening. Ik vind het erg belangrijk dat ouders goed kunnen terugkijken op deze unieke periode.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vrienden, vriend en familie.

Ik hoop jullie snel eens te zien!

HV1A4544
 • Locaties

  • De praktijklocatie ‘De Vos van Steenwijklaan’

   De Vos van Steenwijklaan 34
   7902 NS Hoogeveen

  • Spreekuurlocatie Hollandscheveld

   Het Hoekje 43
   7913 BB Hollandscheveld

  • Spreekuurlocatie Zuidwolde

   Oosterweg 26A
   7921 GB Zuidwolde

  • Telefonisch spreekuur

   Maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 12:30 uur.
   0528-217101

  Ons werkgebied

  Wij verlenen verloskundige zorg in Hoogeveen en de omliggende dorpen Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Nieuweroord, Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Kerkenveld, Zuidwolde, Ruinen, Echten, Fluitenberg, Pesse en Stuifzand.